Zaaddroogwanden


Ateco leverde zaaddroogwanden aan Bejo Zaden en verzorgde verwarming, elektrotechniek, ventilatoren en klimaatregeling.


Het project bestaat uit de volgende onderdelen:

Verwarming

In de corridor worden 20 droogwanden geplaats die ieder worden voorzien van een heaterblok. Ten behoeve van deze verwarming wordt een transportleiding aangesloten op de bestaande transportleiding. Vanaf deze transportleiding worden meerdere menggroepen geplaatst voor de klimaatregeling van de droogwanden.

Elektrotechniek

Om de verschillende onderdelen aan te sluiten op de schakelkast is er bekabeling nodig. De bekabeling wordt neergelegd in een nieuwe kabelgoot welke leidt naar de volgende onderdelen: 

  • CV- pomp
  • CV-klep
  • Luik droogwand
  • Corridor

Ventilatoren

Voor de nieuwe droogwanden worden 20 stuks nieuwe EC- gelijkstroomventilatoren geïnstalleerd. Deze ventilatoren hebben een ingebouwde toerenregelaar. Ook hebben ze een speciaal geconstrueerde waaier waardoor nog meer elektrische energie bespaard kan worden. Op deze manier kan met de EC- ventilatoren het luchtdebiet in de droogwanden eenvoudig geregeld worden.

Klimaatbeheersing

Voor de klimaatbeheersing in de droogwanden is een klimaatcomputer nodig. Ateco levert en installeert de Sercom computer welke het klimaat regelt dat het zaad nodig heeft om te drogen. Met behulp van Sercovisie, het scadasysteem van Sercom, zijn op gebruiksvriendelijke manieren alle 20 droogwanden te bedienen.